Δραστηριότητες


Τομέας Ξενοδοχείων

H Louis Hotels, θυγατρική της Louis plc, πρωταγωνιστεί στον τομέα του τουρισμού στη Κύπρο και την Ελλάδα από το 1942. Όλα ξεκίνησαν όταν ο αείμνηστος Λούης Λοϊζου αγόρασε το ξενοδοχείο «ΣΕΜΜΕΡΙΓΚ» στα ορεινά θέρετρα της Κύπρου. Ακολούθησε το «Grand Hotel» στις Πλάτρες και αργότερα το «Louis Hotel» στην οδό Λήδρας στη Λευκωσία, ενώ το 1969 αγόρασε το πολυτελές ξενοδοχείο “Ledra Palace”, σήμα κατατεθέν της Λευκωσίας.

Ακολούθησαν σημαντικοί σταθμοί στην πορεία ανάπτυξης της εταιρείας με ορόσημο την επέκταση της στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε με τη διαχείριση του ξενοδοχείου “Creta Paradise Beach Resort Hotel” στα Χανιά της Κρήτης το 1992. Ακολούθησε η αγορά του “Louis Grand Hotel” στην Κέρκυρα και του “Louis Creta Princess” στα Χανιά το 1994, ενώ το 1998 αγοράστηκε το “Louis Plagos Beach” στη Ζάκυνθο. Το 1999 και το 2000 είναι ιδιαίτερα σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία της Louis Hotels αφού κατά την περίοδο αυτή προστέθηκαν άλλα δύο ξενοδοχεία στη Κέρκυρα, ένα στην Ζάκυνθο και ένα στη Μύκονο.

Η Louis Hotels από το 1942, σε μια μακρά αναπτυξιακή πορεία, διαχειρίζεται σήμερα 25 ξενοδοχειακές μονάδες 4 και 5 αστέρων σε Κύπρο και Ελλάδα με σύνολο 13.000 κλίνες, 2.200 εργαζόμενους και ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ.

Με εμπειρία που πηγάζει από την πολύχρονη και επιτυχημένη παρουσία της, η Louis Hotels υπερηφανεύεται για τη συνεισφορά της στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Ειδικότερα τα τελευταία 25 χρόνια η Louis Hotels έχει δραστηριοποιηθεί σε μεγάλες μονάδες και έχει επενδύσει σημαντικά κονδύλια σε ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών, συμβάλλοντας στη βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας και της Κύπρου ως ποιοτικών τουριστικών προορισμών, ώστε να διατηρηθεί το συγκριτικό τους πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους. Παράλληλα, με τη δραστηριοποίησή της αυτή, η Εταιρεία έχει πετύχει τη διασπορά του επιχειρηματικού κινδύνου.

Με την συμφωνία που υπέγραψε το 2002 με την Hilton International για τη διαχείριση του ξενοδοχείου Hilton Park στη Λευκωσία, η Εταιρεία ενίσχυσε σημαντικά τη θέση της σε ξενοδοχεία πόλεως, προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες και διευκολύνσεις για επιχειρηματικές συναντήσεις και συνέδρια.

Τα τελευταία χρόνια, αξιοποιώντας την τεράστια τεχνογνωσία της, το επαγγελματικό εργατικό δυναμικό και τις άψογες σχέσεις της με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, αναλαμβάνει τη διαχείριση νέων μονάδων. Από το 2016-2018 λειτούργησαν 4 νέα ξενοδοχεία, ενώ αναβαθμίστηκαν ριζικά και οι υφιστάμενες μονάδες. Το 2019 αναμένεται να λειτουργήσει ακόμη ένα καινούριο ξενοδοχείο στη Πάφο.

Το 2016 ανακατασκευάστηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία του το St. Elias Resort στον Πρωταρά, το οποίο ανήκει στην εταιρεία αλλά ήταν αδρανές από το 2011.

Από το 2016 η εταιρεία διαχειρίζεται επίσης το King Jason στον Πρωταρά.

Την ίδια χρονιά στο ξενοδοχείο Nausicaa, η ανακαίνιση έφτασε τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Το 2017 λειτούργησε υπό την διαχείριση της εταιρείας το ξενοδοχείο “Infinity Blu” στην περιοχή Περνέρα του Πρωταρά και το 2018 λειτούργησε το ξενοδοχείο Louis Paphos Breeze στη Πάφο.

Οι 16 ξενοδοχειακές μονάδες της θυγατρικής Louis Hotels στην Κύπρο είναι:

1. Hilton Park (194 Δωμάτια), Λευκωσία
2. The Royal Apollonia (204 Δωμάτια), Λεμεσός
3. Louis Imperial Beach (239 Δωμάτια), Πάφος
4. The King Jason (125 Δωμάτια), Πάφος
5. Louis Ledra Beach (269 Δωμάτια), Πάφος
6. Louis Phaethon Beach (422 Δωμάτια), Πάφος
7. Louis Paphos Breeze (144 Δωμάτια), Πάφος
8. Louis Ivi Mare (148 Δωμάτια), Πάφος
9. Family Life Nausicaa Beach (196 Δωμάτια), Πρωταράς
10. Louis Althea Beach (150 Δωμάτια), Πρωταράς
11. Louis Althea Kalamies Luxury Villas (18 Δωμάτια), Πρωταράς
12. St Elias Resort (152 Δωμάτια), Πρωταράς
13. Louis Infinity Blu (50 Δωμάτια), Πρωταράς
14. The King Jason (88 Δωμάτια), Πρωταράς
15. Louis Villas (61 Δωμάτια), Πρωταράς
16. Polis 1907 (7 Δωμάτια), Πρωταράς

Οι 9 ξενοδοχειακές μονάδες της θυγατρικής Louis Hotels S.A. στην Ελλάδα είναι:

1. Louis Creta Princess (420 Δωμάτια), Κρήτη
2. Iti Louis Grand Hotel (247 Δωμάτια), Κέρκυρα
3. Louis Corcyra Beach (370 Δωμάτια), Κέρκυρα
4. Family Life Kerkyra Golf (240 Δωμάτια),Κέρκυρα
5. PrimaSol Louis Ioanian Sun Beach (213 Δωμάτια), Κέρκυρα
6. Sentido Louis Plagos Beach (161 Δωμάτια), Ζάκυνθο
7. Louis Zante Beach (268 Δωμάτια), Ζάκυνθο
8. Mykonos Theoxenia (50 Δωμάτια), Μύκονο
9. Amada Colossos Resort (699 Δωμάτια), Ρόδος

Τομέας Κρουαζιέρων

Ο Όμιλος Louis δραστηριοποιήθηκε για πρώτη φορά στον τομέα της ιδιοκτησίας και διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων το 1986, παρόλο που και στο παρελθόν είχε ασχοληθεί τόσο ως αντιπρόσωπος όσο και ως ναυλωτής επιβατικών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.

Η περίοδος από το 1989 μέχρι το 2001 ήταν μία περίοδος ραγδαίας ανάπτυξης για τις κρουαζιέρες κατά τη διάρκεια της οποίας απέκτησε 10 πλοία. To 1996 ναύλωσε το πρώτο της κρουαζιερόπλοιο στην εταιρεία Thompson Cruises που ανήκει στην TUI, το μεγαλύτερο οργανωτή ταξιδιών στον κόσμο. Έκτοτε, η εταιρεία κρουαζιέρας μας διατηρεί μία άριστη και πολύχρονη συνεργασία με τον εν λόγω πράκτορα 5 από τα κρουαζιερόπλοια της.

Ακολουθώντας την αυξητική τάση των τελευταίων χρόνων στον τομέα της κρουαζιέρας, τo 2014, ο Όμιλος δημιούργησε το νέο Brand “Celestyal Cruises” και ανοίγεται σε μεγάλες αγορές όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Κίνα, η Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία κ.α.

Τα πλοία της Celestyal Cruises ανακαινίζονται και αναβαθμίζονται συνεχώς, προκειμένου να διατηρήσουν σε ψηλά επίπεδα την ποιότητα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Παράλληλα η Εταιρεία ακολουθεί πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου της με την προσθήκη όπου είναι δυνατόν νέων μονάδων και την πώληση παλαιότερων. Η διαχείριση των πλοίων τόσο όσον αφορά τον τεχνικό όσο και το ξενοδοχειακό τομέα γίνεται από την ίδια την Εταιρεία, της οποίας η τεχνογνωσία καλύπτει ολόκληρο το φάσμα της διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων.

Τα 3 πλοία του στόλου της Celestyal Cruises είναι σήμερα τα ακόλουθα:

1. Celestyal Olympia
2. Thomson Spirit
3. Celestyal Crystal

Σχετικά με τη Celestyal Cruises

Η Celestyal Cruises είναι η μόνη εταιρεία που διατηρεί ως βάση των δραστηριοτήτων της την Ελλάδα με λιμάνια επι/αποβίβασης κατά κύριο λόγο τα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο. Επίκεντρο της φιλοσοφίας της εταιρίας είναι ο «προορισμός», ενώ κάθε κρουαζιέρα της εστιάζει σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού των περιοχών που επισκέπτεται, προσφέροντας αυθεντικές εμπειρίες τόσο εν πλω όσο και στην ξηρά.

Βραβεία

To Φεβρουάριο του 2018, η Celestyal Cruises απέσπασε τέσσερα βραβεία στα Cruise Critic Cruisers’ Choice Awards, λαμβάνοντας την πρώτη θέση στις κατηγορίες «Αξία» και «Εκδρομές» και τη δεύτερη θέση στις κατηγορίες «Εξυπηρέτηση» και «Ψυχαγωγία». Το 2017, η Celestyal Cruises έλαβε το βραβείο «Καλύτερης Εξυπηρέτησης» στα UK Editors’ Picks της Cruise Critic, τη μεγαλύτερη διαδικτυακή κοινότητα κρουαζιέρας στον κόσμο, καθώς και τέσσερα κορυφαία βραβεία στα Cruise Critic Cruisers’ Choice Awards, στις κατηγορίες που αφορούν τα κρουαζιερόπλοια μεσαίου μεγέθους, και συμπεριλαμβάνουν τα ακόλουθα: «Αξία», «Ψυχαγωγία», «Επιβίβαση» και «Εκδρομές».

Κοινωνική Υπευθυνότητα

Η Celestyal Cruises δεσμεύεται πλήρως απέναντι στη βιώσιμη ανάπτυξη και τις ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές. Η εταιρεία υποστηρίζει τις τοπικές κοινωνίες στους προορισμούς που επισκέπτεται, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης. Από το 2015, πάνω από 1.200 μαθητές στα νησιά της Μήλου, Πάτμου και Ίου απήλαυσαν ένα «ταξίδι στη γνώση» παρακολουθώντας ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα- πρωτοβουλία της Celestyal Cruises. Συμπληρωματικά, η Celestyal Cruises υποστηρίζει πολιτιστικές ΜΚΟ, καθώς και την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και την εξέλιξη των σπουδαστών ναυτιλιακών σχολών.

Πιστοποίηση ISO

Όλο το φάσμα της διοίκησης των κρουαζιερόπλοιων, συμπεριλαμβανομένου του τεχνικού τομέα, του ξενοδοχειακού τμήματος και του πληρώματος και των γραφείων της Celestyal Cruises είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001/14001. Η DNV-GL, η οποία αποτελεί την ελεγκτική αρχή, θεωρείται ευρέως η μεγαλύτερη και πιο αναγνωρισμένη εταιρεία αξιολόγησης στον κλάδο της ναυτιλίας.